Bebek bakıcısı ararken nelere dikkat etmelisiniz?
Bebeklerimizin en iyi şartlarda büyümesi, fiziksel / zihinsel gelişimi ve kaliteli zaman geçirebilmeleri için yatılı ya da gündüzlü, en uygun bebek bakıcısını titizlikle araştırıp bulmanıza yardımcı oluyoruz. Bebeğimizin beslenmesine, günlük bakımına, bulunduğu ortamın hijyenine, zihinsel ve fiziksel gelişimine özen gösterecek, sabırlı, güler yüzlü, titiz, sevgi dolu, güvenilir ve işinde uzman bebek bakıcısı adaylarını bulmanıza yardımcı oluyoruz.
Bebek bakıcısının görev tanımı nedir?
Bebeğimizin sağlıklı bir şekilde bakımı için bebek bakıcısının yapması gereken temel görevler şunlardır:
- Mamasının hazırlanması ve beslenmesi,
- Bezinin değiştirilmesi,
- Odasının temizliği, hijyeni ve düzeni,
- Kıyafetlerinin yıkanması ve ütülenmesi,
- Mevsim koşullarına göre uygun sıklıkta banyo yaptırılması,
- İnce ve kaba motor gelişimi için bebeğimizle oyunlar oynaması,
- Zihinsel gelişimi için bebeğimizle sürekli konuşması.
Bebek bakıcısı seçerken nelere dikkat etmelisiniz?
Yukarıdaki görev tanımını yerine getirecek, ailemizin yapısına ve beklentilerine en uygun bakıcı adaylarını belirlerken aşağıdaki konulara özellikle dikkat etmelisiniz:
- Bebek bakımına uygun niteliklere sahip,
- Ruhen ve bedenen sağlıklı,
- Güler yüzlü, sabırlı ve sevgi dolu,
- Güvenilir,
- Temizliğe ve dış görünüşüne özen gösteren, titiz,
- Özel hayatında düzenli,
- Tercihen bebek bakımı, çocuk gelişimi gibi konularda eğitimli ya da sertifika sahibi,
- Referanslı ve deneyimli.
Sık sık bakıcı değiştirmek bebeğimize zarar verir
Bebek bakımı titizlik, dikkat ve deneyim gerektiren zor bir iştir. Bebeğimizi emanet edeceğimiz bakıcının güvenilir biri olması şarttır. Bebeğimizin zihinsel, fiziksel ve ruhsal gelişimi açısından doğumdan sonraki ilk yıllar çok önemlidir. İki - üç yaşına kadar bebeğimizin anne ile arasında kuracağı güvenli bağlanma gelişimi için çok önemlidir. Bebeğimizin yanında olamadığınız sürede onunla ilgilenecek bakıcı ile kuracağı bağ da ileriki yaşamı için önemli bir temel oluşturur. Bakıcının tutarsız biri olması ya da sık sık değiştirilmesi bebeğimizin tedirgin ve kaygılı olmasına yol açar. Bu sebeple, iki - üç yaşına kadar mecbur kalmadıkça bakıcının değiştirilmesi önerilmez. İlk bakıcımızı seçerken titiz davranmak ve ailemizin yapısı ve beklentileri ile örtüşen, güvenilir ve deneyimli bir bakıcıyı tercih etmek daha doğru olacaktır.